– Å jobbe i Polaris Media er den beste introduksjonen til arbeidslivet jeg kunne fått!

Etter å ha fullført bachelorgraden sin i digital forretningsutvikling var Karina (24) i full gang med å finne sin første fulltidsjobb. Stillingsutlysningen til Polaris Media skilte seg ut, og i mai 2021 startet hun i sin første fulltidsstilling som utvikler.

– Det var noe ekstra med den utlysningen som traff meg på en annen måte enn de andre stillingene som lå ute. Den passet perfekt til meg, smiler Karina.

Jobben som utvikler favner bredt, og sammen med kollegene sørger Karina for at alt fungerer som det skal på nettavisen til Adresseavisen og andre mediehus i Polaris.

– Den jobben vi gjør er på mange måter usynlig, for du ser den først hvis noe blir feil. Jeg tror mange ikke tenker over hvor mye som faktisk ligger bak web-løsningene til nettavisene de leser, hvordan oppsettet er på frontsiden, hvordan alle sidene knyttes sammen og alt det tekniske som må stemme 100% for at alt skal gå slik man ønsker. Hele poenget med utvikler-jobben er at du som forbruker ikke skal se hva vi gjør, for hvis du ser det, har vi gjort noe feil, forklarer Karina.

En jobb med mening og nytteverdi

Selv jobber Karina som Frontend-utvikler, hvor hun sørger for at front-sidene til nettavisene har riktig innhold og korrekt oppsett til enhver tid.

– Jeg elsker å være frontend-utvikler, for jobben min er den utvikler-jobben som faktisk er synlig. Du får umiddelbart tilbakemelding på om det du har gjort fungerer, og du kan se hvordan resultatet blir med én gang.

Hun jobber tett med webdesignerne i Polaris, og sammen sørger de for at nettavisene får best mulig uttrykk på sidene sine hele tiden.

– Det føles nyttig, og gir en god følelse. Jeg går ofte innom avisene for å se jobben jeg har gjort «live». Det er veldig gøy å se at jobben jeg har gjort ligger ute så alle kan se, ler Karina.

Kunnskapsdeling på høyt nivå

Som ny både i Polaris Media, men også i jobbverden generelt, merket Karina viktigheten av en god on-boarding. På grunn av pandemien startet også arbeidslivet hennes med hybridløsning for kontortid.

– Jeg vil si det å starte her har vært den beste introduksjonen til arbeidslivet jeg kunne fått. Alle kollegene var veldig imøtekommende, og det var lett å spørre dem hvis jeg var i tvil om noe. Man føler seg veldig ivaretatt som ansatt her, og når man er ny uten tidligere arbeidserfaring må man lære alt. Det har vært veldig enkelt her, nesten merkelig enkelt, med tanke på pandemien, smiler Karina.

Nå ser Karina frem til å kunne dra tilbake til kontoret etter en tid med hjemmekontor.

– Jeg gleder meg til å være mer fysisk til stede, og til å lære enda mer av kollegene mine, både de nærmeste, men også andre i hele bedriften. Kunnskapsdelingen skjer på tvers av alle avdelinger, og det er lærerikt!