– «Hack day» er den beste dagen på jobb, og kanskje også den viktigste

Maria Sørlie (28) har et stort ansvar som systemutvikler i Adresseavisen. Hun får mye frihet til å teste ut nye måter å gjøre ting på, som annenhver fredag har de det de kaller for «hack day».

– Jeg ønsket å utvikle meg som programmerer, og så en unik mulighet da jeg så at Adresseavisen søkte etter en med min kompetanse, sier 28 år gamle Maria Sørlie.

Opprinnelig er Maria fra Vinstra, men flyttet til Trondheim for å studere til å bli dataingeniør ved NTNU. Og for tre år side fikk hun fast jobb som systemutvikler på teknologiavdelingen i Adresseavisen.

– Det er spennende å få utforske nye måter å kode nettsider på. Og ja, man bør nok være litt nerd for å kunne ha den jobben jeg har, sier hun lattermildt.

Tenker kreativt med nye løsninger

I teknologiavdelingen sitter det flere personer som drifter og utvikler tjenester både internt og eksternt. Her er de delt opp i flere utviklingsteam; som består av leseropplevelse, abonnement og annonse. Sammen har de ansvar for de tekniske nettløsningene til avisene.

– Vi holder nettavisene gående og gjør dem tilgjengelige for våre lesere. I tillegg så koder vi apper til mobil, og kobler sammen interne og eksterne systemer slik at de kommuniserer sammen.

– Kan du fortelle om hva du gjør som systemutvikler?

– Jeg jobber mye med annonser, og sørger for at annonsene som kundene har betalt for ser ut som de skal. Min oppgave er også å finne nye gode løsninger på hvordan vi kan presentere ulike typer annonser på en brukervennlig måte. Vi programmerer nettbaserte løsninger fra bunn, og det er gøy å få være litt kreativ og utvikle nye nettsystem, forteller hun.

«Hack day» annenhver fredag

Teknologien er stadig i endring, og derfor er det viktig å holde seg oppdatert – hele tiden. For at teknologiekspertene i Adresseavisen skal utvikle seg har de det de kaller «hack day» annenhver fredag.

Denne dagen er det avsatt tid til eksperimentering, der de kan leke seg frem til nye måter å programmere og utvikle gode løsninger på.

– På disse dagene tester vi ut ulike programmeringsspråk, og hvordan de fungerer på en nettside. Vi kan også ta kurs og utforske nye måter å gjøre ting på. Etter det går vi sammen og lærer hverandre. Jeg synes det er utrolig bra at vi får være kreative på denne måten. Vi er jo en gjeng med nerder som snakker et internt språk, men vi har det gøy.

– Hva er det beste med jobben din?

– Det må være det gode miljøet på avdelingen. Vi har en utrolig bra kompetansedelingskultur, og vi har det artig på jobb. Jeg føler at jeg kan være meg selv, og vi har lav terskel for å spørre om hjelp. Jeg må nesten trekke frem den spesielle interessen vi har fått for dikt! Vi er flere kolleger som skriver små tulledikt til hverandre, som gjerne oppsummerer uka. Det er veldig gøy, sier Maria.