– Jobben gir en helhetlig forståelse for hele mediekonsernet

Reidun Strømmen (27) fikk raskt god innsikt i jobben etter hun fikk fast stilling som controller i Adresseavisen. – Jeg liker godt å ha en jobb der jeg hele tiden må kommunisere med folk i hele konsernet, sier Reidun.

I fjerde etasje i Adressahuset sitter det en liten gjeng som har full oversikt over økonomien til alle avdelingene i Adresseavisen. En av dem er 27 år gamle Reidun Strømmen, og hun jobber som controller.

– Jeg fungerer egentlig som et økonomisk sikkerhetsnett for Adresseavisens avdelinger. Jeg har fått mye ansvar på kort tid og liker å få såpass tillit fra mine kolleger, forteller Reidun.

Reidun er fra Molde, og har en femårig utdannelse som siviløkonom fra NTNU. Før hun begynte i Adresseavisen jobbet hun tre år som revisormedarbeider hos Ernst&Young. Det var på Finn at den faste stillingen i Adresseavisen dukket opp.

– Hva fikk deg til å søke jobb i Adresseavisen?

– Jeg tenkte det hadde vært spennende å jobbe i et stort konsern, og ikke minst for et mediehus som har såpass lange røtter i Trøndelag. «Alle» har et slags forhold til Adresseavisen, og jeg tenkte det ville være et perfekt sted å få brukt utdanningen min, på flere områder.

Ble raskt kjent med hele konsernet

Reidun startet i Adresseavisen for litt siden, og hun har allerede rukket å bli varm i trøya i jobben.

– Hva er rollen til en controller i Adresseavisen?

– I jobben min håndterer jeg spørsmål om budsjett og målsetting som avdelingen har satt seg. Jeg bruker også mye tid på å gå gjennom fakturaer som kommer inn, og lager en oversikt over hvordan avdelingene ligger an med sine økonomiske mål. Jeg har også fått ansvar for å sette meg inn i nye systemer som vi skal starte med.

Reidun har ansvar for redaksjonen, teknologi, kundesenteret og brukermarked – i tillegg til administrasjonen i de ulike lokale mediehusene i Polaris Media Midt-Norge.

– Ved å ha et økonomisk overblikk på så mange avdelinger, har jeg blitt godt kjent med kollegaer på andre avdelinger. Plutselig fikk jeg flere kollegaer enn de jeg sitter ved siden av på kontoret – og det er hyggelig. Det er en unik måte å bli kjent med både kolleger og konsernet i sin helhet, forteller controlleren.