Slik endte canadiske Cameron opp i Adresseavisen

Etter ti år i Australia valgte canadiske Cameron Tarbotton å flytte til Trondheim. Dataingeniøren tok med seg en doktorgrad til Trondheim og jobber nå som data manager i Adresseavisen.

I Adresseavisen finner du blant annet journalister, redaktører, annonseselgere og økonomer. Cameron er én av dem som jobber her.

De tenker kanskje ikke at vi holder på med noen slags form for teknologi i Adresseavisen og Polaris Media, men da tar de helt feil, sier Cameron, som jobber som data manager.

Han forteller at stillingen innebærer et vidt spekter med oppgaver.

– I Adresseavisen er data helt sentralt for hvordan vi utvikler og leverer kvalitetsprodukter til våre lesere. Mitt ansvar er å følge med på hvordan våre lesere bruker vårt innhold og nettsteder. Dataen her blir brukt til å analyse og testing, slik at vi kan fortløpende utvikle og forbedre det vi leverer til brukerne våre, forklarer Cameron.

Det var ikke opplagt at Cameron skulle ende opp i Adresseavisen. Eller i Trondheim og Norge for den saks skyld. Han er født og oppvokst i Canada og har jobbet og studert i Australia i nærmere ti år.

Med en doktorgrad i bagasjen var han ettertraktet på jobbmarkedet, men valget falt altså til slutt på Adresseavisen.

– Jeg har bestandig vært samfunnsengasjert og interessert i mediebransjen. Det har vært store endringer de siste ti årene og bransjen er nødt til å utvikle seg. Jeg synes det hørtes ut som en veldig spennende utfordring og jeg hadde lyst til å bruke min tekniske kompetanse på å være med på dette, sier Cameron.

Foto: Adresseavisen

Etter nærmere tre år i Adresseavisen angrer Cameron ikke på jobbvalget.

– Arbeidet jeg gjør er veldig fleksibelt. Det er fint å jobbe et sted der de stoler på meg og setter pris på det jeg gjør. Det er et inspirerende sted å jobbe, og vi jobber mye på tvers av avdelingene. Noe av det jeg liker best er når hele organisasjonen får til ting sammen, sier Cameron.

Men han sier at den største grunnen til at han havnet her er folkene.

– Før jeg takket ja til jobben, tok de mye ansvar for å gjøre meg kjent med folkene som jobber her. Det sosiale aspektet er veldig viktig for meg og her jobber det mange hyggelige mennesker, legger Cameron til.

Canadieren tror at mange av de som kommer rett fra universitetet kanskje ikke er helt klar over hvordan Adresseavisen jobber i dag. Han forteller at i dag er maskinlæring og cloudbaserte verktøy sentralt i jobben de gjør i Adresseavisen, og at det kommer til å bli enda viktigere i tiden som kommer.

– Hvis du vil jobbe med blant annet big data, analyse og maskinlæring når du er ferdig med studiene, så burde du søke deg jobb i Adresseavisen. Her får du rom til å vokse og utvikle deg innenfor ditt fagområde, sier Cameron.