Steffen flyttet hjem for å dekke «idrettsbyen Trondheim»

Etter ti år i sørlandsbyen Kristiansand ble Steffen lokket tilbake til hjembyen. Jobben som sportsjournalist i Adresseavisen, og muligheten til å lage innhold for idrettsglade trøndere ble en fristelse for stor til å motstå.

Som sportsjournalist i Adresseavisen sørger Steffen for å være først ut med det siste som skjer innen sport, og han har et særlig ansvar for fotballklubben Rosenborg.
– Jeg er blant dem som har et ekstra ansvar for å dekke Rosenborg, og sørger for at leserne våre alltid er oppdatert på hva som rører seg innenfor de fire veggene på Lerkendal, forteller Steffen.

Et hjerte som banker for idretten

Som trøndere flest har Steffen vokst opp med en stor interesse for Rosenborg, og Adresseavisen har alltid vært en viktig kilde til informasjon om hjemmelaget.
– Adressa har bestandig blitt lest hjemme hos oss, og jeg leste særlig mye sport i avisa når jeg var liten. Jeg trivdes veldig godt i Kristiansand, men da muligheten til å bli sportsjournalist i Adresseavisen dukket opp, var det bare å pakke kofferten. Slike muligheter lar man ikke gå fra seg, smiler Steffen.

Det å alltid holde seg oppdatert og orientert rundt stort og smått som beveger seg i fotballklubben er en forutsetning for å lage godt innhold for de sportsinteresserte leserne til Adresseavisen. Derfor finner du ofte Steffen på Lerkendal, hvor han følger med på treningene, snakker med trenere, spillere og andre i nettverket rundt Rosenborg.
– Det er viktig for meg å være så tett på klubben som overhodet mulig. Jeg må være der det skjer hele tiden. Det er sånn man får det beste innholdet ut først, forklarer Steffen.

Alltid spennende på jobb

Siden Steffen selv har vokst opp med Adresseavisen, kjente han godt til innholdet som produseres, og følte en trygghet i avisens gode rykte da han skulle søke på stillingen som sportsjournalist. Han forteller at arbeidshverdagen i Adresseavisen absolutt har levert til forventningene.
– Man kjenner på en ekstra stolthet av å jobbe i en så tradisjonsrik avis som Adresseavisen. I tillegg er jeg heldig å ha svært dyktige kolleger det er lett og samarbeide med. Jeg kan alltid komme til dem for å sparre om ideer, få hjelp med vinklinger eller hva det måtte være, sier Steffen.

Det å jobbe så tett med å dekke Rosenborg og andre store navn innen idretten beskriver han som drømmejobben, og han syns det er spennende å følge utviklingen til klubben tett hver eneste dag.
– Drømmen er jo å kunne skrive at Rosenborg skal spille i Champions League, – og vinne! Men frem til da skal jeg nøye meg med en storsak om at de har vunnet Eliteserien. Det skjer mye spennende i klubben nå, og jeg gleder meg til å følge videre med på utviklingen mens jeg holder leserne våre oppdatert på alt som rører seg i og rundt Rosenborg.